Month: March 2022

Në kuadër të projektit INCIRCLE janë zhvilluar dhe dizenjuar pesë broshura me fokus në pesë territoret ku po zhvillohen veprime pilot për ekonominë qarkulluese.

Në kuadër të projektit INCIRCLE janë zhvilluar dhe dizenjuar pesë broshura me fokus në pesë territoret ku po zhvillohen veprime pilot për ekonominë qarkulluese. Si pjesë a projektit, bashkia e Himarës është territori shqiptar ku po aplikohet një nga veprimet pilot. Kjo broshurë prezanton turizmin qarkullues, veprimin pilot në Himarë mbi lëvizshmërinë e qëndrueshme dhe si …

Në kuadër të projektit INCIRCLE janë zhvilluar dhe dizenjuar pesë broshura me fokus në pesë territoret ku po zhvillohen veprime pilot për ekonominë qarkulluese. Read More »

Mirësevini në buletinin e 6-të informativ të projektit EnerNETMob Interreg MED!

Stenda e projektit demonstrues (projektit pilot) EnerNETMob në E4SM 2021 revolution Forumi i 4-rt Evropian për Energjinë dhe Mobilitetin Smart (E4SM 2021) iu kushtua inovacionit, me fokus të veçantë në bërjen e energjisë dhe zinxhirit të transportit sa më të gjelbër, transformimit të tregut dhe transformimit dixhital të infrastrukturës dhe shërbimeve. Gjatë E4SM 2021, Capenergies prezantoi projektin pilot …

Mirësevini në buletinin e 6-të informativ të projektit EnerNETMob Interreg MED! Read More »

Mirësevini në buletinin e 5-të informativ të projektit EnerNETMob Interreg MED!

EnerNETMob lançon platformën e re dixhitale Platforma e re e projektit EnerNETMob është tashmë online! Platforma është krijuar për të publikuar të rejat dhe arritjet e EnerNETMob dhe për të përforcuar bashkëpunimin midis vendeve partnere përmes një numri eventesh që do të zhvillohen me pjesëmarrjen e aktorëve kryesorë të sektorit të transportit elektrik. Kjo platformë …

Mirësevini në buletinin e 5-të informativ të projektit EnerNETMob Interreg MED! Read More »

INCIRCLE zgjedh 6 replikues.

Në shtator 2021, partnerët teknikë të INCIRCLE, një prej të cilëve është dhe Instituti i Transportit, u takuan online për të vlerësuar kandidaturat e marra dhe përzgjodhën 6 territore replikues. InCircle do t’i ndihmojë këto territore për krijimin e strategjive territoriale për të rritur qarkullimin dhe qëndrueshmërinë e turizmit dhe për të mbështetur rinisjen e …

INCIRCLE zgjedh 6 replikues. Read More »

Projekti MultiAPPRO PLUS

INSTITUTE OF TRANSPORT partner in the EU-fundedProjekti MultiAPPRO PLUS As the continuation of the MultiAPPRO project, in 2022 Institute of Transport is partner in MultiAPPRO PLUS project, which will promote freight transport logistics, strive to make intermodal transportation more competitive and put maritime freight transport on equal footing with other transport modes, as well as …

Projekti MultiAPPRO PLUS Read More »

Instituti i Transportit dhe Parku Kombëtar i Delta Ebre nënshkruajnë Memorandumin e Bashkëpunimit në kuadër të projektit INCIRCLE.

Në tetor 2021, Instituti i Transportit, partner i projektit INCIRCLE, ka nënshkruar Memorandumin e Bashkëpunimit me territorin replikues INCIRCLE, Parku Kombëtar i Delta Ebre (Spanjë). Ky memorandum zyrtarizon bashkepunimin mes dy instuticioneve. PNDE është një nga 6 territoret replikuese INCIRCLE që u zgjodh ndër 14 territore aplikuese nga Spanja, Italia, Greqia dhe Kroacia. Këto territore …

Instituti i Transportit dhe Parku Kombëtar i Delta Ebre nënshkruajnë Memorandumin e Bashkëpunimit në kuadër të projektit INCIRCLE. Read More »

Platforma INCIRCLE e Dijes është online!

Shfrytëzoni mundësinë për t’u bërë pjesë e “rrethit” dhe shkëmbeni njohuritë, mjetet, metodat dhe praktikat e mira të përvetësuara tashmë në fushën e ekonomisë qarkulluese që aplikohen në sektorin e turizmit, duke siguruar transferimin dhe kapitalizimin e mëtejshëm të njohurive ekzistuese në këtë sektor. Platforma INCIRCLE e Dijes zgjeron njohuritë e fituara më parë në …

Platforma INCIRCLE e Dijes është online! Read More »