Month: September 2018

Projekti EnerNETMob

Titulli i projektit: Rrjetet Mesdhetare Ndër-rajonale Elektromobile për sistemet e transportit intermodale dhe interurbane me emetime të ulëta karboni. Programi: Interreg MED Aksi 2: Inkurajimi i strategjive për transport me karbon të ulët dhe efiçencë energjie në territore të veçanta të MED: qytete, ishuj dhe zona malore. Objektivat e projektit: Të krijojë politika gjithëpërfshirëse ndër-rajonale …

Projekti EnerNETMob Read More »

Takimi i dytë i Komitetit Drejtues

Partnerët e Projektit MultiAPPRO u mblodhën më 25 Shtator 2018 në  në Bar (Mal të Zi) për takimin e tyre të dytë të koordinimit. Në këtë takim morën pjesë Partneri kryesor në Projekt (CRO), Universiteti Teknik Kombëtar i Athinës (GRE), Autoriteti Portual i Pireut (GRE), Porti i Plocës (KRO), Ministria e Infrastrukturës së Slovenisë (SLO), …

Takimi i dytë i Komitetit Drejtues Read More »

Projekti PORTS

Projekti PORTS synon të studiojë ndikimin e rrugëve të reja dhe të MoS ndermjet brigjeve të Apuliane, Malit të Zi dhe Shqipërisë, veçanërisht midis porteve të Tarantos, Kotorit dhe Durrësit, si dhe të analizojë ndikimin e tyre socio-ekonomik. Qëllimi i Projektit Projekti synon të rrisë dialogun ndërkufitar dhe në fund të fundit aksesin, per: krijimin …

Projekti PORTS Read More »

Projekti MultiAPPRO

Objektivi specifik i programit: Rritja e kapaciteteve per transportin e integruar, sherbimi i mobilitetit dhe multimodaliteti ne zonen Adriatiko-Joniane Titulli i Projektit:  Qasja dhe zgjidhjet e shumellojshme, për zhvillimin e   transportit intermodal ne rajon. Qellimi i Projektit: eshte arritja e nje qendrimi te perbashket dhe te kordinuar, per zgjidhjen e pengesave ekzistuese, ashtu si edhe …

Projekti MultiAPPRO Read More »